En liten minnessida över de två minsta barnen, Nils-Olof    och Lisa

 
Nils- Olof och Lisa höll ihop. De var ganska uppfinningsrika. Nils-Olof hann bli 7 år gammal. Härovan syns hans självporträtt.
Han var mycket uppfinningsrik och väldigt koncentrerad när han höll på med något. I 2-årsåldern hann han med mycket. Han lärde sig fort sätta på ugnen och gömde en av Lisas nappflaskor i den, så att den brändes när Kjell skulle baka, gömde alla kammar, gömde kastruller på div.ställen matade baby Lisa med O´Boy (Men hon var inte så lättmatad, åt oxbär så jag fick ringa plantskolan och kolla att det inte var giftigt, fångade skalbaggar m.m. och bet i dem - men en humla hann före och bet honom i fingret så han skrek - hällde ut mjölk och annat flytande, slängde nycklar i akvarietStått på diskbänken och vevat på konservöppnaren, klättrat upppå linneskåpet som var 1,25 m högt, knyckt äggen ur fågelburen, matat fåglarna med allt han inte själv ville ha, satt i sig en halv flaska AD-droppar, petat sönder en personvåg och en hushållsvåg, fyllt värmeskåpet med sönderrivna dammsugarpåsar, försökt grilla ett julkort i brödrosten -Det gjorde faktiskt Alf också ... Säger man till honom att låta bli någonting, så fortsätter han meddet medan han tittar på en för att kunna sätta sig i säkerhet om det behövs. Det är lustigt: Alf löd vid tillsägelser, Anna tog dem som en förolämpning och försökte klå upp en när hon var liten och det var något hon inte fick, och Solof struntar i vad man säger.  Och när Lisa blev större och jag blev arg på henne, lade hon huvudet på sned, såg på mig och sade:"Vill du ha en kram, mamma?"
Alla är de olika.

När Solof blev större var han lika uppfinningsrik. Han älskade lego, men hällde också vatten i de små facken i en stor legolåda och flyttade över akvariefiskarna dit, så de fick var sin egen liten bassäng. (Men det blev ju alldeles för litet vatten för dem.) Han ritade också mycket gärna och älskade faktaböcker om ormar och kräldjur.

Lisa, minstingen, var en liten kavat tjej. Som alla de andra gillade hon böcker.


Copyright © 2013 Ingrid Rynefors