Våra bevingade vänner

Om fåglar och fågelresor


Fåglar är trevliga husdjur och fågelhobbyföreningar är bra.

Jag har haft fåglar till två av mina fåglaroch från i ca 50 år, nymfparakiter, undulater, en eldvingeparakit och rosenhuvade dvärgpapegojor. De sista var två små ettriga djur som hamnade i en frisörsalong när jag träffade min man. De lät oss inte prata med varandra utan skrek högljutt hela tiden. Här syns två av mina fåglar: en gulhuvad gouldsamadin och en sebrafink. Just nu har jag 12 goulds och en sebrafink. De är lösa i rummet och sover i taklampan.

Jag med i Bohuslän-Dals fågelhobby som är med i Riksförbundet Svensk fågelhobby
och här hittar man också adresser till andra fågelhobbyföreningar.

Varför skall man vara med? Jo, man får råd och tips om fåglarna, får höra intressanta föredrag och åka på hemma-hos-möten,  till fågelmarknader och fågelparker.




Bilder från Danmarksresa

En gång var jag med till Danmark där vi hälsade på medlemmar i en annan fågelförening. De hade så fina utomhusvoljärer . men där är ju varmare. Massor av stora papegojor,
 kakaduor och även keor. När vi blev hungriga utfordrades vi med danska smörrebröd.



Walsrode weltvogelpark


2010  följde jag med på en utflykt till Walsrode Weltvogelpark i Tyskland. Det är världens största fågelpark både beträffande antal arter och yta.
Det var så mycket att se, och inte bara fåglar utan också blommor.



Här är 2 pelikaner och en brushane: den var mindre än jag trott.



Flamingos fanns det många, troligen vingklippta, liksom storkar och andra fåglar som vandrade omkring i stora inhägnader ute i parken.


På rovfågelsavdelningen fanns gamar, örnar, harpyan ovan detta söta ugglepar, fjällugglor och uvar.


Så fick jag äntligen se en livs levande träskonäbb, men den var svår att fotografera. Näbben såg farlig ut. Farlig var också denna långnästa trana som utrustats med varningsskylt.

Storkarna hade ungar. Matdags på babyavdelningen: Hungriga falkungar och babygoja.