Här är mitt blå hus: 

Helt hembyggt med en Gunillamarmeladburk som torn.
W. Söderströms spec
eriaffär.

Bilderna visar framsidan med skyltfönster och  stora ingången, Genomskärning : affären har fått en disk till sedan kortet togs, finrumsmöblerna är ommålade och julgranen har åkt ut, men man ser i alla fall planlösningen. Längst ner till höger i affären finns en dörr till kontoret och bakom trappan upp till köket ligger lagret och ett WC. Baksidan har balkong och personalingång till affären. Via verandan kommer man in i bostaden.

När jag var liten bodde jag ett år i Fiskebäckskil. Där fanns Wilhelm Söderströms affär. I folkmun benämndes den Ville me silla. Därinne blandades olika dofter: sill tjära, kaffe..
Här har jag försökt göra en liknande affär som har det mesta.: kaffe, kakor, porslin och dukar,  tidskrifter, träskor i taket, vispar och diskborstar, tvål, frukt, godis, bröd, korv och skinka, bröd, mjölk, ost, smör, makaroner, potatis, grönsaker, tvättkorgar, vattenkannor,  fröer och trädgårdsredskap. Det har blivit en blandning av olika affärer jag sett.
 
På 50-talet  bodde vi på Hisingen, ringde till Sölvéns affär och beställde varor, fick dem hemkörda och betalade notorna en gång i månaden. Den affären hade också allting.


Interiör av affären. Framväggarna är utvikta och där hänger trädgårdsredskap och fröer. Lutfisken fick faktiskt stå kvar inne i affären sedan jul.


  På främre väggen mot skyltfönstretfinns tvål och parfym,porslin, leksaker, tidningar och pappersbonaderna men köpte och satte upp under olika årstider.
  Ovanför affären finns det blå köket och finrummet med kakelugn och prydnadssaker, Här finns också en glasveranda i tornet och trappa till nästa våning.


   Övervåningenhar snedtak. Den innehåller barnkammare, sängkammare och WC med nappflaska och blöjor, för det finns spädbarn i familjen.


Hem Alf  Anna med familj  Sam  Love  Kjell  Nils-Olof och Lisa  Släktforskning  Fåglar  Medeltid och båtar  Dockhus och miniatyrer  Akvareller  Resor  RymdCopyright © 2013 Ingrid Rynefors